apocalypse

Όλες οι άγνωστες διδαχές και προφητείες του Πατέρα Παίσιου

Ύστερα από μια πολύχρονη μελέτη και ξεφυλλίζοντας σχεδόν όλα τα βιβλία του Παϊσίου και όσα γράφτηκαν από άλλους για αυτόν ξεχωρίσαμε κάποιες προφητείες και διδαχές του θέλοντας έτσι να τις μοιραστούμε με τους πιστούς του γέροντα και τους απλούς αναγνώστες. Σε αυτό το άρθρο έχουμε σκοπό να σας παραθέσουμε κάποιες όχι και τόσο γνωστές προφητείες του πατέρα Παϊσίου για τα μελλούμενα. (Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προφητείες του μπορείτε να δείτε τα βιβλία στο τέλος του άρθρου.)

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ:

«Το πολύ χρήμα, οι ανέσεις, τα περιουσιακά στοιχεία, η διάνοιξη δρόμων, τα μηχανήματα και οι τεχνολογία έχουν σκοπό να αλλοιώσουν τις αρχές, τις παραδόσεις, και τους θεσμούς του Αγίου Όρους και να απομακρύνουν τον κόσμο από την εκκλησία. Αυτά προωθούνται από τις ξένες δυνάμεις της Ευρώπη με τα τεράστια κεφάλαια που διαθέτουν.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ:

«Εκεί πάνω ο Θεός έχει ζυγαριά και τα μετράει όλα. Οι Άγιοι είναι στην γη παρόλο που πέθαναν μαρτυρικά. Έτσι λοιπόν ο καθένας θα ζυγιστεί στη ζυγαριά του Κυρίου. Στο ένα κυπελάκι θα μπουν οι αμαρτίες και στο άλλο ο άνθρωπος. Αν η ζυγαριά γείρει προς τις αμαρτίες και εξυψώσει τον άνθρωπο τότε έχει καλώς, αν όμως συμβεί το αντίθετο τότε δεν υπάρχει σωτηρία.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΣ:

«Όσοι βλασφημούσαν τα θεία τους περιμένουν δύο κολάσεις: η μια στην επόμενη ζωή και η άλλη μετά όταν γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Όσοι όμως μετανοήσουν τώρα στην επόμενη θα υποφέρουν αλλά όταν ξανακατέβει ο Χριστός μας θα τους συγχωρέσει. Για κάθε βλασφημία που λένε οι γονείς δεν παθαίνουν τίποτα, το κακό πάει στα παιδιά τους. Ενώ για κάθε βλασφημία που λένε τα παιδιά ούτε αυτά παθαίνουν τίποτα, το κακό πάει στους γονείς. Έτσι η βλασφημία του ενός τιμωρεί τον άλλον.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ:

«Παλιά τα πράγματα ήταν καλά και απλά. Μιλούσες σε ένα νέο παιδί και κοκκίνιζε. Τώρα ποιο παιδί ή ποια κοπέλα κοκκινίζει όταν μιλάει. Τέτοια παιδιά δεν κάνουν καλές οικογένειες και ο Θεός τους τιμωρεί μέσα από τα παιδιά τους κάνοντας τα αλητάκια.»

«Ό,τι κάνουν οι νέοι να το κάνουν μετά τον γάμο γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γλυκιά ζωή. Να περιμένεις να βράσει το κουνουπίδι γιατί αν το φας ωμό θα είναι πικρό. Έτσι και τα νέα παιδιά που θα βιαστούν τους περιμένει πικρή ζωή.»

«Η ανάγκη [εννοεί την σωματική ανάγκη που κάνουν οι άνθρωποι] γίνεται για να βγουν οι βρωμιές και τα δαιμόνια για αυτό και μόλις τελειώσει ο άνθρωπος ξαλαφρώνει αμέσως. Για αυτό λοιπόν όταν κάνουμε την ανάγκη μας δεν πρέπει ούτε να κοιτάμε και ούτε να αγγίζουμε τα απόκρυφα μας. Μόλις τελειώσουμε ας κάνουμε και τρεις μετάνοιες για καλό.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:

«Η Ελλάδα πρέπει να πάθει ότι είναι να πάθει γιατί οι Έλληνες έχουν φύγει μακριά από τον δρόμο του Θεού. Ποιος πάει στην εκκλησία στις ημέρες μας; Η Παναγιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και βοηθάει κόσμο, για αυτό μη φωνάζετε το όνομά της γιατί είναι απασχολημένη. Όταν λοιπόν προσεύχεστε να ζητάτε βοήθεια από τον Θεό επειδή είναι παντοδύναμος.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ:

«Οι Τούρκοι είναι το βαφτιστήρι του διαβόλου. Αυτοί ήρθαν από τις σπηλιές [ο Παΐσιος αναφέρετε στις προφητείες του Άγιου Ανδρέα του δια Χριστού Σαλού] και ήρθαν εδώ επειδή ήμασταν ορθόδοξο κράτος. Το Βυζάντιο έπεσε επειδή ήταν ορθόδοξο. Οι καθολικοί πάπες και οι Εβραίοι ασχολούνται με την Σολομωνική και τους κάλεσαν. Θυμηθείτε το φίδι πως το ταπείνωσε ο Κύριος. Έτσι θα κάνει και με τους Τούρκους.»

«Λιγότεροι από τους μισούς είναι Έλληνες, από τα παλιά, από το Βυζάντιο αλλά τούρκεψαν και ξέχασαν ποιος είναι ο Θεός τους. Όταν έρθει το ποθούμενο αυτοί θα ξαναγίνουν χριστιανοί, όσοι δεν γίνουν θα πεθάνουν. Οι υπόλοιποι θα πάνε στην Αραβία, εκεί που είναι η κόκκινη μηλιά.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ:

«Αυτοί έχουν την Παναγιά κρεμασμένη στις σπηλιές τους. Είναι μαθημένοι στο ζυμάρι και τα χόρτα. Όταν διαλυθεί η Τουρκία θα πάρουν κι αυτοί το κομμάτι τους. Ήδη εδώ και χρόνια το κουρδικό θέμα έχει πάρει τον δρόμο του.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ:

«Θα την πάρουμε την Πόλη παιδιά μου επειδή είναι ευλογημένο από τον ίδιο τον Θεό. Όχι εμείς δηλαδή, αλλά θα μας την δώσουν οι ξένοι. Όχι γιατί μας αγαπούν αλλά γιατί θα κοιτάξουν το συμφέρον τους. Αυτοί θα ‘ναι που θα την αρπάξουν από τους Τούρκους.»

«Κανένας από τους ηγέτες της Ελλάδας δεν θα κυβερνήσει επειδή ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα είναι όλοι τους ανίκανοι. Θα μαθευτεί ότι είναι όργανα των Μασόνων. Ο Θεός θα αναστήσει τον βασιλιά [εννοεί τον μαρμαρωμένο] και αυτός θα κυβερνήσει την χώρα με μεγάλη επιτυχία.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ:

«Στην πραγματικότητα ο Θεός ποτέ δεν θέλησε να ρίξει το Βυζάντιο αλλά αναγκάστηκε επειδή οι άνθρωποι τις ημέρες εκείνες ήταν βλάσφημοι και δεν είχαν σεβασμό. Εδώ πέρα ο άλλος αντίδωρο πήγαινε να πάρει από την εκκλησία και είχε στον κόρφο του σπαθί. Αυτά ήταν που εξόργισαν τον Θεό. Αλλά η τιμωρία μας έχει τελειώσει.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ:

«Θα γίνει μεγάλος πόλεμος και όλοι θα χάσουν, ακόμα και οι Ρώσοι. Οι Έλληνες δεν θα πολεμήσουν και για αυτό ο Θεός θα τους ευλογήσει και θα νικήσουν τον πόλεμο χωρίς να ρίξουν ένα βόλι. Ο εχθρός της Ελλάδος, το Ισραήλ, θα γίνει γήπεδο, και η Νεκρά Θάλασσα ο τάφος τους.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ:

«Οι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο θα φτάσουν σε αδιέξοδο και θα ψάξουν για απαντήσεις στο Ευαγγέλιο. Ο Θεός θα το δει αυτό και θα τους λυπηθεί και τους δώσει σημείο πίστης. Τότε όλοι οι άπιστοι θα θελήσουν να γίνουν χριστιανοί και θα φοβούνται τον λόγο του Θεού.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ:

«Η Αμερική θα τρομάξει από την δύναμη της Ρωσίας και θα την φοβάται.»

«Η Αμερική θα φάει τα μούτρα της.»

«Θα ‘ρθει ο καιρός που ο αράπης θα γίνει αφέντης και ο αφέντης σαν τον αράπη.» [εννοεί την εξουσία που θα πάρουν οι μαύροι, ή την εξουσία που θα πάρει ο Ομπάμα]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΗΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΩΧ:

«Ο Ηλίας είναι εδώ κάτω. Επειδή αναλήφθηκε και δεν πέθανε ο Θεός θα τον στείλει να κηρύξει για να πεθάνει με μαρτυρικό τρόπο και να αγιαστεί κανονικά, όπως πρέπει. Ο προφήτ’ Ηλίας τροχάει την μαχαίρα του και θα ξεκινήσει κόβοντας πατριάρχες, δεσποτάδες, παπάδες και μοναχούς. Μαζί με τον Ηλία θα έρθει και ο Ενώχ. Αυτούς τους δύο θα τους αναστήσει ο Θεός και θα το δούνε ταυτόχρονα όλοι μαζί σε όλα τα μέρη του κόσμου.» [εννοεί μέσω της τηλεόρασης]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ:

«Διαβάστε την Αποκάλυψη, διακόσια εκατομμύρια κίτρινοι θα περάσουν τον Τίγρη και τον Ευφράτη για να φτάσουν στον Αρμαγεδδώνα. Θα ισοπεδώσουν ότι βρουν μπροστά τους και τα κόκκινα μπαϊράκια τους με το κίτρινο αστέρι θα κυματίζουν από την Ανατολή μέχρι την Μεσόγειο. Οι Παλαιστίνιοι και οι Άραβες θα καίνε τα κοντάρια από της σημαίες για τα επόμενα εφτά χρόνια. Εσείς μην ανησυχείτε γιατί έχετε καλοριφέρ.» [εδώ είχε γελάσει ο γέροντας επειδή έκανε χωρατό]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ:

«Τι είναι ο Αντίχριστος; Αυτός που έρχεται αντί του Χριστού. Ήδη τώρα σκάβουν τούνελ κάτω από το τέμενος του Ομάρ για να πέσει και στη θέση του να χτίσουν τον τρίτο Ναό του Σολομώντος. Ε, όταν δείτε ότι έπεσε το τέμενος τότε να ετοιμάζεστε για τα βουνά.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ:

«Αυτοί εκεί [εννοεί οι Κύπριοι] είναι σαν να δουλεύουν στα χωράφια και να τους τα καταστρέφουν οι ποντικοί και η φωτιά που βάζουν οι ζηλευταράδες. Θα ενωθούμε κάποτε με αυτούς μόνο αφού οι Κύπριοι μετανιώσουν για το πράγμα τους.» [εδώ πέρα δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλει να πει ο γέροντας]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ:

«Α πα πα, άτιμη ράτσα τούτη. Τετρακόσια χρόνια μας βαρούσε η γκλίτσα τους. Εμείς οι Έλληνες τους δώσαμε γράμματα και τροφή και αυτοί ήπιαν και έφαγαν και στο τέλος μας ξέχασαν. Αν το σκυλί σου δαγκώσει το παιδί σου ποιον θα βαρέσεις; Το παιδί για το σκύλο; Έτσι είναι και αυτωνών η ράτσα. Αλλά ο Θεός δίνει μαθήματα με τον τρόπο Του.»

«Αν το πράγμα πιαστεί από πάνω θα σας ρημάξουν. Η Αλβανία θέλει να γίνει μεγάλη. Ήπειρος, Θεσσαλία και τα δυτικά της Μακεδονίας θα πλαντάξουν. Αλίμονο στις γυναίκες. Όσοι έχετε γυναίκα, κόρη, μάνα ή ακόμη και νεογέννητο θηλυκό να το κρύψετε. Ούτε τα τρίχρονα κορίτσια δεν θα την γλιτώσουν.»

«Αυτοί παιδιά μου είναι σαν την κατσίκα. Αν θέλουν βουρδουλιές έρχονται και τρίβονται στη γκλίτσα του τσομπάνη. Αν αυτό δε πιάσει τότε πηδάνε δεξιά και αριστερά και αναστατώνουν. Αλλά αν την κατσίκα την δείρει ο τσομπάνης τότε ηρεμεί. Αυτό θα γίνει και με τους Αλβανούς.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ:

«Οι Βούλγαροι μας έκαναν πολύ κακό και για αυτό τους έριξε ο Θεός και μίκρυνε την χώρα τους. Είναι όπως το μικρό παιδί που σπάει το πιάτο και δεν καταλαβαίνει. Τώρα η Βουλγαρία περνά την εφηβεία της. Οι πειρασμοί υπάρχουν από παντού [ΝΑΤΟ και Αμερική] και πρέπει να διαλέξει. Αλλά επειδή είναι ορθόδοξοι ο Θεός δεν θα μπορέσει να τους εγκαταλείψει. Όπως το μικρό παιδί που το μαλώνει η μάνα για το πιάτο αλλά μετά το αγκαλιάζει και το αγαπάει. Θα γίνουμε μακρινό σόι με δαύτους.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ:

«Τι θα πει τι να τρώτε; Αυτό που δεν κλαίει. Το χορτάρι αν το κόψεις δε θα κλάψει, ούτε και το φρούτο, το ψάρι το ίδιο. Μα το κρέας είναι αμαρτία μεγάλη. Το ίδιο το αρνί σου μιλάει και σου λέει να μην το σφάξεις και εσύ το σφάζεις.»

«Να είσαι ταπεινός από την διατροφή. Θες να σε φωνάζεις ο κόσμος μήλο και ραπάνι ή γουρούνι.»

«Το ψωμί είναι χορτάρι αφού το φτιάχνουμε από σιτάρι και το κρασί είναι φρούτο αφού μας το δίνει το αμπέλι. Έτσι ενώ τρώμε σάρκα και πίνουμε αίμα στην πραγματικότητα τρώμε μονάχα χορτάρι και φρούτα.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ:

«Οι άνθρωποι στις ημέρες μας έχουν χάσει την ταυτότητα τους. Δίνουν περισσότερη προσοχή στα ζώα παρά στον ίδιο τον άνθρωπο. Η γυναίκα ασχολείται με το σκυλί ή τις γάτες αντί να φροντίζει τα πεθερικά της. Αντί τα μικρά παιδιά να ζητάνε κουτάβι, ας ζητάνε καρύδια και μανταρίνια.»«Όσοι κρατάνε περιστέρια δεν περνάνε απαρατήρητοι από τα μάτια του Θεού. Ο Θεός τους βλέπει και αναγαλλιάζει, όπως κάποιος που βλέπει έναν αγαπημένο του συγγενή ύστερα από καιρό.

Αλίμονο σε αυτούς που αγαπούν το φίδι ή και την σαύρα. Αυτοί θα δώσουν λόγο εκεί πάνω και θα τους βάλει ο Κύριος να κάνουν αγγαρείες μέχρι να ξεπληρώσουν.»«Αυτός που αγαπά το περιστέρι είναι αγνός και λευκός γιατί θέλει να του μοιάσει, αυτός όμως που αγαπά την γάτα είναι τεμπέλης και πονηρός όπως η γάτα.»«Ο άνθρωπος είναι δούλος του Θεού και το ζώο του ανθρώπου. Έτσι όπως ο Θεός δεν προσκυνά τον άνθρωπο έτσι και ο άνθρωπος δεν πρέπει να βάζει το ζώο πάνω από αυτόν.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ:

«Τι μουσική είναι αυτή που σε αναγκάζει να ντύνεσαι σαν το τριζόλι [=δαιμόνιο]; Ο ψαλμός είναι του Θεού όπως και η μέρα, ενώ η νύχτα είναι του διαβόλου, για αυτό όλα αυτά τα μαγαζιά λειτουργούν την νύχτα. Όσοι δουλεύουν εκεί και όσοι τα επισκέπτονται, ο Θεός τους έχει ξεστρώσει τα κρεβάτια.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟ:

«Το νεογνό σπουργίτι μόλις πάει να πετάξει θα πέσει κάτω επειδή δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα του. Έτσι και η γυναίκα που ντύνεται προκλητικά είναι σαν το σπουργίτι, κάποια στιγμή θα πέσει από την ασφάλεια της φωλιάς και θα φαγωθεί από τα άλλα ζώα.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ:

«Παιδικό από γυναικείο ψέμα δεν διαφέρει γιατί και τα δύο το ίδιο κακό κάνουν: μπήγουν βαθύτερα τα αγκάθια από το στεφάνι του Χριστού. Και έτσι για κάθε ψέμα ο Χριστός μας ματώνει περισσότερο.»

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ:

«Να μην τολμήσει ο άνθρωπος να προσευχηθεί με περηφάνια γιατί χαίρεται ο διάβολος. Η σωστή προσευχή γίνεται με ταπείνωση. Είναι σαν το τηλέφωνο, αν μιλάς δυνατά θα σε ακούσουν οι κακοί γείτονες ενώ αν μιλάς σιγανά η κουβέντα θα μείνει κρυφή.» [ο πατέρας Παΐσιος ήταν ασυρματιστής στον στρατό]

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ:

«Όταν έρχεται η εφηβεία ο νέος πρέπει να περιμένει καρτερικά μέχρι να φύγει γιατί η εφηβεία είναι σαν το μπλόκο [εννοεί το μπλακάουτ]. Όταν γίνει το μπλόκο και η γυναίκα κουβαλά το φαΐ στο τραπέζι αυτή πρέπει να μείνει ακίνητη γιατί θα της πέσει το φαΐ και θα πεινάσει η οικογένεια. Έτσι και οι έφηβοι πρέπει να κάνουν υπομονή για να μην πεινάσουν στο μέλλον.»

Περισσότερες πληροφορίες για τον γέροντα Παΐσιο μπορούν να βρεθούν στα βιβλία: Σκεύος Εκλογής, Παΐσιος ο Αγιορείτης, Αγιορείτες Πατέρες και Αγιορείτικα, Ο Γέροντας Χατζηγιώργης ο Αγιορείτης, Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, Επιστολές Παϊσίου, Πνευματική Αφύπνησις, Πνευματικός Αγών, Οικογενειακή Ζωή, Πάθη και Αρεταί, Ο βίος του γέροντα Παϊσίου, Οι Μαρτυρίες για τον Παΐσιο, Τι είπε ο γέροντα Παΐσιος στον μοναχό Ραφαήλ, Σχολιασμοί Γέροντα Παϊσίου, Ο Γέροντας της Παναγούδας, Στο Αρχονταρίκι της Παναγούδας, Διδαχές Παϊσίου, Περιστατικά, Η Ι.Μ. Στομίου Κονίτσης και ο γέροντας Παΐσιος, Κείμενα Παΐσίου, Η παιδαγωγική σκέψη – γέροντας Παΐσιος, Μαρτυρίες Προσκυνητών για τον Γέροντα Παΐσιο, Κείμενα-Επιστολές Παϊσίου, Παΐσιος: ο εύοσμος ανθός της ορθοδοξίας, Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε…

Ευχαριστούμε τον φίλο μας Ανδρέα για το Mail.

17 σχόλια στο: Όλες οι άγνωστες διδαχές και προφητείες του Πατέρα Παίσιου
Ανώνυμος είπε...

Η τεχνολογία είναι εχθρός του Αγίου Όρους? Οι αμαρτίες μπαίνουν σε ζύγη? Και οι πράξεις καθορίζουν την αιώνια τύχη μας? Και ο σταυρός τι έκανε? Τα δαιμόνια φέυγουν από το έντερο?!!!!!!! Να μην τα κοιτάμε και να μετανιώνουμε? Το ισραήλ θυα ισοπεδωθεί Τι διάολο ευαγγέλιο διάδασε αυτός? Ελπίζω να τα έβγαλες από το μυαλό σου

Ανώνυμος είπε...

Όταν εξομολογηθεις και μεταλαβεις μερικές φορές τοτε θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις τα λόγια και τη σοφία του γεροντος. Μέχρι τοτε τυπωσε το και το διαβάζεις οταν ανοίξουν τα μάτια της καρδιάς σου. Δόξα να χει ο άγιος γεροντας Παισιος.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά να προσεύχεστε για την τύχη μας και το καλό μας!!! Τα λόγια του π.Παίσιου θα τα θυμηθείτε μια μέρα...Είμαστε όλοι αμαρτωλοί και γι'αυτό είμαστε εδώ που είμαστε...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη, αλλά ορισμένα που γράφει αυτός ο άγνωστος με το όνομα "Ανδρέας" είναι λάθος ή είναι εγκάθετος και τα γράφει με σκοπό να κοροϊδέψει τον γέροντα Παϊσιο. Δεν γράφει συγκέκριμένα από που τα πήρε, αλλά αναφέρει σχεδόν 25 βιβλία! για να μην μπορούμε να τα διασταυρώσουμε και να τα διαψεύσουμε!
Η τεχνολογία είναι εχθρός του Αγίου Όρους; Οι αμαρτίες μπαίνουν σε ζύγη;, και μάλιστα τα γράφει με αντίθετο τρόπο!, λέει ότι εάν γύρουν οι αμαρτίες κάτω στο ζύγι τότε ο άνθρωπος σώζεται! Ποιος πάει στην εκκλησία στις ημέρες μας;(μα οι Εκκλησίες που πηγαίνω είναι γεμάτες κόσμο!) Και οι πράξεις καθορίζουν την αιώνια τύχη μας; Η Παναγιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα και βοηθάει κόσμο, για αυτό μη φωνάζετε το όνομά της γιατί είναι απασχολημένη.(τότε γιατί λέμε "Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς;!!!)ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ; Εκτός από τις άλλες μούφες γράφει: Ο άνθρωπος είναι δούλος του Θεού και το ζώο του ανθρώπου !!! Και ο σταυρός τι έκανε; Τα δαιμόνια φέυγουν από το έντερο;!!!!!!!και μετά την ανάγκη να κάνουμε 3 μετάνοιες, που τα λέει συγκεκριμένα αυτά;!!! Να μην τα κοιτάμε και να μετανιώνουμε;
Συγγνώμη και πάλι, αν και έχει και σωστά, αλλά θα πρέπει να αναθεωρήσεις το άρθρο που σου στέιλανε ή βρήκες γιατί δυστυχώς ορισμένοι τα "φτιάχνουν" γιά να κοροϊδεύουν τον γέροντα και εμάς που τα διαβάζουμε!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ κάπνιζε ο γέροντας και δεν έδινε και στους άλλους;;; Και καλά οι Έλληνες είμαστε οι γαμάτοι επειδή μας πάει ο Θεός και όλοι οι άλλοι λαοί είναι για τα μπάζα;;; Ρε να συνέλθουμε λίγο!!!!!! Παίσιος και μαλακίες τούμπανα!!!!

Ανώνυμος είπε...

να ανασενουμε κανει; Υπερβαλει ο κυριος! Οι πακιστανοι κακοι η αλβανοι επισης! Τα παραλεει!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 13 Απριλίου 2013 - 10:46 μ.μ., είσαι ανόητος, γιατί όπως γράφ και αποδεικνύω παραπάνω το άρθρο δεν έχει καμία σχέσει με τον γέροντα Παϊσιο. Αλλά ειναι "τρολιά"!, αυτός έχει βάλει και κάποια που είναι σωστά, γιά να μας μπερδέψει και στην τελική να καροϊδέυει τον γέροντα Παϊσιο και όλους εμάς που τα διαβάζουμε. Δεν έχει σχέση το κείμενο που σας έστειλε ο απατεώνας ανώνυμος "ανδρέας" με τις αληθινές διδαχές του γέροντα Παϊσίου.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 15 Απριλίου 2013 - 6:00 μ.μ: Καλά ρε συ φίλε, διαβάζεις Παΐσιο και μιλάς για ανόητους; Αυτό και αν είναι τρολλιά! ΧΑΧΑΧΑ
Άκου Παΐσιο! Ξυπνάτε ρεε! Διαβάστε Ντόκινκ, Χόκιγκς, Σαμ Χάρις, Άτκινς, Στρίγκερ, Άντριους, Λιαντίνη, Νίτσε, Γκαίτε... και αφήστε τους αγράμματος αμπρακατάμπρες! Να γιατί καταντήσαμε σε αυτά τα χάλια. Γιατί διαβάζετε Παΐσιους και άλλους ψιλοτρελαμένους καλόγερους!

Ανώνυμος είπε...

Αμπρακατάμπρες.Ααχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Αμα στα πει ο Χογκινς ο Ατκινς ο Νίτσε ο Γκαίτε θα τα δεχτείς, αν τα πει ο Παϊσιος είναι αμπρακατάμπρες...
Δεν κατάλαβα πώς γίνεται η σύγκριση ανάμεσα σε άτομα που ασχολούνται με άσχεττα μεταξύ τους θέματα.
Γιατί είναι τρελλός ο Παϊσιος; επειδή μιλάει μέσα από διόραση;
Τι σχέση έχει με τα θέματα με τα οποία ασχολούνται ο Χογκινς ή ο Νίτσε; Πώς συγκρίνεις άσχετα πράγματα για να μειώσεις τον Παίσιο.
Αν πει κάτι όποιος αλλοδαπός προβεβλημένος πέφτεις στα τέσσερα από θαυμασμό.
Άσε μας ρε φίλε.

+ξαλάφρωσον+ είπε...

Ναι...ναι...θέλω κι άλλα!! δώσε γέροντα Παΐσιε !!
και μετάνοιες θα κάνω μετά το χέσιμο, και την Πόλη θα πάρουμε, και ο αγαπημένος λαός του θεού είναι οι έλληνες, ενώ όλοι οι άλλοι είναι άτιμες ράτσες, κι εγώ που έχω γάτα στο σπίτι είμαι τεμπέλης και πονηρός...
δώσε κι άλλα τσιτάτα του τρελλογέροντα.. τα ξέρει όλα και συμφέρει, θα πετάξω όλα τα βιβλία μου από τη βιβλιοθήκη και θα κρατήσω μόνο τον Παΐσιο, μιλάμε ο τύπος είναι όλα σε ένα.

Ανώνυμος είπε...

γιατί κάνετε τόσο κόπο οι βλάσφημοι να μπείτε σε αυτό το σάιτ και να βρίσετε Άγιους ανθρώπους τόσο άσχημα; είστε τόσο ψεύτες σε όλα που αντί να βλέπετε τη γενοκτονία της Συρίας σας φταίει ο Άγιος Παίσιος... Θεέ μου συγχώρεσέ μας...+

ΥΓ. ΚΆΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΣΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

COSTAS είπε...

Αν η τεχνολογία είναι αμάρτημα, τότε γιατί οι μοναχοί στο Άγιον Όρος έχουν κατακλείσει τα μοναστήρια με laptop και smartphones?

Ανώνυμος είπε...

ποιος ορισε τον πατερα ΠΑΙΣΙΟ
δικηγορο του Θεου και συνκριτη Του
στην μελουσα κριση; φαινεται οτι
η καινη διαθηκη μας πεφτει λίγη...φιμωσαμε το στομα του Θεου
για να μιλαμε εμείς...
έλεος πια!

Ανώνυμος είπε...

και ομως εσεις οι μαλακες που κοροιδευετε και υποτιματε τα λογια του γεροντα παισιου θα μετανιωσετε για αυτα που λετε γιατι ολα αυτα που ειπε μια μερα θα επαληθευτουν και με το παραπανω

Ανώνυμος είπε...

O θεός μιλάει μέσω άγιον ανθρώπον και o πάτερ είναι ένας άγιος μέσω αγρόν τον ανθρώπον μας δίνει προφητείες για το μέλλον για το τι πρόκειται να γίνει επειδή ήμαστε αμαρτολη εσένα δεν σου πέφτει λόγος και σε κανέναν από εμάς δεν θα πει στον θεό τι θα κάνει !

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πιο βλάκες εκείνους που ασχολούνται με αυτούς που πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες, παρά τους ίδιους που τα πιστεύουν (αυτοί είναι ούτως ή άλλως βλάκες)

κατασκευή ιστοσελίδας bloggerVilla
Μυστήρια Θρύλοι Αποκαλύψεις
κάντε like για να τα μαθαίνετε όλα